De WinterVuurplaats

   

Een avond op de WinterVuurplaats

Winterkampement
Op de WinterVuurplaats stap je een andere wereld binnen. Dat begint zodra je het donkere veld achter de centrale parkeerplaats op landgoed 'De Reehorst' oploopt. Daar staat een winterkampement van traditionele Mongoolse tenten. De tenten zijn opgebouwd uit een houten skelet en bedekt met een dikke laag vilt. Samen met de houtkachel in het midden zorgt dat ervoor dat het er binnen behaaglijk warm is. Iedereen is welkom vanaf 18 uur om binnen te stappen. Aarzel niet.

Langzaam vult zich de tent met mensen. Bekenden en onbekenden treffen elkaar en schuiven aan op de bankjes rond de kachel. Er is soep met brood verkrijgbaar. Daarnaast is er koffie, thee, wijn/glühwein.

Gebeurtenissen
Vanaf een uur of acht nemen kunstenaars iedereen mee in één of meer verbeeldingsvolle gebeurtenissen, die buiten op het landgoed plaats vinden. Dit jaar maken zij een gezamelijk work-in-progress onder de noemer 'Als op een winternacht een reiziger'. Een gebeurtenis kan een combinatie van een theatrale interventie zijn, een beeldende installatie in het landschap, literaire tekst, muziek of performance. Soms wordt publiek uitgenodigd om mee te doen. (Zie ook de pagina Gebeurtenissen).

Ontmoeting
Vervolgens komen we terug in de Ger. Vanuit wat de bezoekers hebben beleefd aan de gebeurtenissen openen we een gesprek tussen kunstenaars en publiek en/of tussen de bezoekers onderling. Daarna is er ruimte voor onderling gesprek, toevallige ontmoetingen, een spelletje schaak of een glas wijn bij het vuur. Voor alles wat zich voordoet.

Geen programma

De WinterVuurplaats 2010 kent geen vast programma voor iedere avond. Er is de structuur dat de deur vanaf 18 uur open staat, rond acht uur één of meer gebeurtenissen die buiten plaats vinden, gevolgd door een geleid gesprek en tot slot ruimte voor het informele. De WinterVuurplaats kiest voor deze opzet om in te kunnen gaan op wat zich voordoet. In de praktijk betekent dit dat dezelfde gebeurtenissen iedere avond uitgangspunt zijn voor een gesprek dat iedere keer anders zal worden. Datgene dat zich voordoet zal door de opeenvolgende avonden heengeweven worden.

Welkom

De WinterVuurplaats 2010 vindt plaats van 26 t/m 29 december. De deur staat open vanaf 18 uur. Je bent welkom om één of meer avonden te komen. Reserveren is niet nodig. En kijk even naar de praktische informatie met o.a. kosten, kledingadvies en routebeschrijving.

|15nov2010 lp|